Bir avuç para verip aldığınız parfümünüzü nasıl korumanız gerektiğini biliyor musunuz? Aldığımız parfümleri açtıktan sonra iyi koşullarda saklarsak, kokuları 6 ay ile bir yıl arasında dayanır. Peki, kokuyu cildimizde uzun süre nasıl tutabiliriz? İşte cevaplar…
Gün ışığı ve hava ile temas, parfümleri bozan oksidasyonu sağlayan faktörlerin başında gelir. Bu nedenlerden dolayı, parfüm şişesinin kapağı, kullandıktan sonra sıkı bir şekilde kapatılmalı ve parfüm gün ışığından korunması için tercihan kutusunda saklanmalıdır.
Kokunun kalıcılığını sağlamak
Parfümlerin buzdolabında saklanması parfüm dengesini bozar ve kokusunda değişmelere neden olur. Parfüm ve eau de parfümlerin buzdolabında saklanmamaları gereklidir. Eğer soğutulmuş ve tazeleyici bir ürün kullanmak istiyorsanız afterschave veya cologne formları almalısınız. Bu ürünler buzdolabında da saklanabilirler.
Bir parfümün cilde tatbik edilmesinden sonra kokunun kalıcılığı ortalama 3 saat kadardır. Yıkandıktan sonra, cilde nemlendirici yağlar sürülmüş ve daha sonra parfüm tatbik edilmişse süre uzar.
Deniz seviyesinden yükseklere çıktıkça parfümün etkisini kaybetmesi hızlanır. Daha sıcak havalarda ve nemin yüksek olduğu durumlarda kalıcılık artar.
Parfümün saça ve saç diplerine uygulanması da yanlıştır. Saçın ve saç diplerinin yağlı ortamı, parfümün yapısını değiştirebilir ve kokuyu bozabilir. Ayrıca parfümünüzdeki alkol, saçlı derinizin kurumasına neden olabilir.
Parfümünüzün kalıcılığını ve etkinliğini arttırmak istiyorsanız, parfümünüzü nabız hissettiğiniz deri noktalarına, boyun, kulak arkası, bilekler, dirsek içi bölgelerine tatbik etmelisiniz.
Parfüm nasıl saklanır?
Bu yazı 4870 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...
Bu yazı için bir yorum yap..