Arabesk sanatçısı Müslüm Gürses, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gürses’in doktoru kardiyolog Deniz Şener, yaptığı açıklamada, “Ailesinin, dostlarının, tüm sevenlerinin, Türkiye’nin başı sağ olsun. Zor bir süreçti. Bu sabah tansiyonu düştü. Kalp durması gelişti. Yapılan müdahalelere rağmen, maalesef sabah saatlerinde kaybettik. Gürses’in doktorları geçen hafta cuma günü yaptıkları açıklamada, sanatçının durumunun kritik olduğunu bildirmişti.
Muhterem Hanım’a başsağlığı dileklerimizi iletmek için kendisini bekledik. Ona başsağlığı dileklerimizi ilettikten sonra da size bu açıklamayı yapıyoruz. Bu uzun süreci birlikte yaşadık. Söyleyecek bir şey yok. Allah sevenlerine sabır versin ve hepimizin başı sağ olsun. Sabah saat 8 buçuk gibi tansiyon düşmesi ve müdahaleler başladı. Yaklaşık bir saat önce de kaybettik.” diye konuştu.
Sanatçının manejeri Nevzat Takmaz yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenleneceğini, ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazındın sonra sanatçının toprağa verileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sanatçı Müslüm Gürses’in vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.
Gül’ün mesajı şöyle: “Müzik dünyamızın sevilen ismi Müslüm Gürses’in vefatı hepimizde büyük bir üzüntü yaratmıştır. Değerli sanatçı Müslüm Gürses, sesi, yorumu, şarkıları ve renkli kişiğiyle hafızalarda yer edinmiş, geniş kitlelerin kalbinde taht kurmuştur. Müziğimize uzun yıllar emek veren Müslüm Gürses, şarkılarıyla gönüllerde yaşamayı sürdürecektir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.”
Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur, ünlü sanatçının son durumu hakkında bilgi verdiğinde şu sözleri söylemişti: “İçimde onu kaybederim korkusu var. Ona bir şey olursa ben de yokum, yaşamak istemem artık. Allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşayacak ve geri dönecek. O ölürse ben de ölürüm ya da çıldırırım. Sadece dünyada var olsun yeter.”
Arabesk müziğin efsane ismi, ezilenlerin, isyanın, aşkın sesiydi. İlk kez 13 yaşında mikrofonu eline aldı ve hiç bırakmadı. Müslüm Gürses’in, Şanlıurfa’dan Adana’ya oradan da İstanbul’a uzanan 59 yıllık hayatı müzikle doluydu. Arabesk müziğin babası, efsane ismi Müslüm Gürses, 1953 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde kerpiç duvarlı bir köy evinde dünyaya gelir. Yanık sesini o da memleketinden alır.