İster yeni doğmuş bir bebek, ister kocaman bir çocuk olsun; odaları dekorasyon konusunda titizlik istiyor. Ancak hangi yaşa, hangi tarz dekorasyon uygulayacağınız konusunda kararsızsanız bize kulak verin.
0-3 Yaş Arası:
Bebeğiniz bu süreçte çok hızlı büyüyeceğinden, küçük ölçeklerde mobilya almamaya özen gösterin. Bebeğiniz hemen büyüyeceğinden, kullandığınız eşyalar işlevini yitirecektir. Aldığınız karyola standart boylarda olsun.
Bebeğinizin alt bezini, elbiselerini değiştirdiğiniz alana yakın bir bölgeye, komodin koyabilirsiniz.
Eşyalara uzanmak istediğinizde, elinizin altında olması işinizi kolaylaştıracaktır.
Bebeğinizin odasında mutlaka güneşlik kullanın. Parlak ışığın bebeğinizi rahatsız etmesini engellersiniz.
Bebekler loş ortamda huzur bulurlar. Bu yüzden aydınlatma konusuna dikkat etmelisiniz.
Bebeğinizi emzirirken oturmanız için, odasına bir koltuk yerleştirmeniz, işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak koltuk, şilte ve yastıklarda değiştirilemeyen yüzler kullanmamaya özen gösterin.
Artık bebek odaları için dilediğiniz renk ve desende motifler var. Ancak bu motifleri mobilyalarda değil, nevresim, yastık, perde gibi kolay değiştirilebilecek ürünlerde uygulamanız iyi olacaktır.
3 Yaş ve Üzeri:
Bu yaşta çocuklar için en önemli şey oyundur. Bu yüzden odasındaki eşyaların tehlike içermemesine dikkat edin.
Artık tek kişilik bir yatak alabilirsiniz. Alacağınız yatağın bazasını sandıklı seçerseniz, ortalıktaki döküntüleri kaldıracak yeriniz olur.
Kız çocuklarında pembe tonlarını, erkek çocuklarında haki yeşili yaşam alanına sokun. Bu renkleri en rahat uygulayacağınız yer, ev tekstili ürünleridir.
Odaya bolca oyuncak sepeti koyun. Sepetlerin çok yüksek olmamasına özen gösterin çünkü çocuğunuz içine oyuncaklarını koyma alışkanlığını bu sayede kazanacaktır.
Çocuğunuz için küçük bir masa ve sandalye alın. Tüm aktiviteler için kendine ait bir yeri olsun.Pahalı halılar yerine, orta halli ama yumuşak bir halı tercih edin. Abartılı renk ve desende duvar kağıtlarından kaçının.