Çok sayıda film ve diziye yaptığı müziklerle büyük beğeni toplayan ve dünya genelinde verdiği resitallerle adını duyuran müzisyen Aras Deniz Sipahi, 2017 Ocak ayında kurduğu kendi adını taşıyan Aras Deniz Sipahi Piyano Atölyesi‘nde geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor. 16 yıldan bu yana birçok eğitim kurumunda solfej ve piyano eğitimi veren Sipahi’nin şimdiye kadar yüzlerce öğrencisi oldu. Yurt içi ve yurt dışında müzik okullarında ve konservaturlarda çok sayıda yetiştirdiği öğrencisi bulunan Sipahi, kurduğu atölyede aynı zamanda London College of Music Okulu sınavlarının da yetki belgesine sahip. Atölyede ayrıca 3-6 yaş arası çocuklara orf yaklaşımıyla da sanat eğitimi veriliyor.
Piyano atölyesinde verdikleri eğitimin çocukların hayatındaki etkileri hakkında konuşan Aras Deniz Sipahi; Sanatın her kolunun, çocuklar üzerindeki olumlu etkisi kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Ancak piyano üzerine çalışan öğrencilerin, bilimsel deneylerle kanıtlanmış; ileri dönemde gerek sosyal ilişkileri, gerek matematik zekaları ve gerek sanatın her kolunu farklı gözlemleyen bilinçli bir sanatsever olduklarını vurgulayan Sipahi, “Atölyemizdeki derslerimiz iki saat sürmekte. Atölye ortamında sadece piyano çalışmıyoruz. Solfej, teori ve müziğe dayalı bulmacalarla çok daha keyifli bir eğitim süresi geçiriyor ve çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini ve öğrenmeyi sevmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza dinlemelerini de öğretiyoruz. Biz iyi bireyin önce dinlemeyi öğrenerek hayata başlaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
En önemli sacayağı veliler
Çocukların eğitim süreci içinde vazgeçilmez sonucun en önemli sacayağının veliler olduğunu da dikkat çeken Sipahi, “Bilinçli veli bilinçli nesil demektir. Sanatın her kolunun zor olduğu gibi piyano sanatı, diğer sanat dallarından farklı olarak, 2 el, 2 ayak, beyin, göz ve nota koordinasyonunun çalışmasıyla beynin daha fazla çaba sarf etmesini gerektirmektedir. Bundan dolayı öğrenci, verilen ödevlerden veya çalışmalardan kapasitesinin yetmediği veya yetemediği takdirde kolay yol olan vazgeçmeyi seçebilmektedir. Ancak bilinmeli ki, yaşam boyu doğru adımlar çalışma ile atılmaktadır. Bu dönemde velinin, öğrenciye olumlu ve olması gereken gibi davranması, istikrarın devam etmesi son derece önemlidir. Öğrencinin, keyfi olarak sanattan vazgeçmesine izin verilmemelidir” dedi.
Dünya çapındaki sınavlara hazırlıyor
Aras Deniz Sipahi Atölyesi olarak London College of Music Okulu sınavlarının da yetki belgesine sahip olduklarını ve bu sınav için de öğrenci yetiştirdiklerini ifade eden Aras Deniz Sipahi sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“West London Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve yüz yılı aşkın bir süredir dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir sınav sistemidir. Eğitim programları ve sistematiği son derece gelişkindir. Her aşama sonunda oldukça ciddi bir değerlendirme mekanizması olan bir kurumdur. Alınan diplomalar, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinde geçerlidir. LCM Diploma Programı İngiltere Eğitim ve İstihdam Bakanlığı (DFEE) uluslararası kurullar tarafından gerekli görülen standartlara uygun Qualifications and Curriculum Authority (Nitelikler ve Müfredatlar Kurumu) tarafından ve The National Qualifications Framework (Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi) standartları doğrultusunda, ulusal ve uluslararası akreditasyona sahiptir. LCM, uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon kurumu Ofqual tarafından akredite edilmiştir. Lise, Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans diplomaları uluslararası denklik yönetmeliklerine göre Avrupa ülkelerinde ve U.S.A. Eyaletlerinde kabul görmektedir. Sınav komisyonu üyeleri her yıl dünyanın 250 merkezinde bu sınavları yaparlar. LCM eğitim metotları özel olarak hazırlanmış müfredatlara dayanır.”
İzmir’in yetiştirdiği dünya çapındaki müzisyen Aras Deniz Sipahi, piyano atölyesinde geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor. Tebrik eder, kendisine bu yolda üstün başarılar diliyorum.
Eser Ürküt