Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
İyi Karpuz, nasıl seçilir ?
Bu yazı  9410 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Öncelikle karpuzun renginin çok açık olmamasına dikkat edilir, en koyu tonlara sahip olanlar arasından seçim yapılmalıdır. Karpuzun bir bölgesi muhakkak daha açık renkli olacaktır. Çünkü bu bölge toprakla doğrudan temastadır. Karpuzun büyüdüğü sürede ve o bölgenin açıklığı bundan kaynaklanmaktadır. Bahsettiğimiz renk, karpuzun genel rengidir.

Karpuzun şekli şemali önemli değildir. Uzunmuş, yuvarlakmış, bunlar dış görünüşle alakalı şeyler. Biçimsiz de olsa insan insandır unutmayın ve devam edin. Karpuzu tokatlama işi çok komik görünse de karpuz seçimindeki en önemli aşamadır aslında. O tokatlardan yankılanan seste doğru tonları yakaladığınız zaman iyi karpuzu bulmuşsunuz demektir. Peki o ton nasıl bir tondur? Sanılanın aksine doğru ses kesinlikle tok bir ses değildir.

İyi karpuzdan gelen ses, un çuvalına vurduğunuzda duyduğunuz sese benzemez. Tam aksine, içi boş bir teneke kutuya vuruyormuşçasına sert ve yankılanan bir ton duymanız gerekir. Bu sesi veren karpuz muhtemelen diğerlerinden daha sert olandır ve parmağınızla bastırdığınızda daha az esneyendir. Bu denemelerden sonra doğru tonu bulduysanız devam ediniz..

Karpuzun şekli şemali önemli değildir ancak üzerinde haritaya benzer lekeler mevcutsa, bu karpuzun o bölgesinin zayi olacağı anlamına gelebilir. O yüzden siz lekeli karpuzlar arasından seçim yapmayın. Satıcının, “abi/abla, bu karpuzun toprağa değen kısmıdır o yüzdendir bu lekeler” gibi taktiklerine aldanmayın. Bu bölgesinin tırtıklı bir lekeyle kaplanmış olması, karpuzun tamamının göçmüş olduğunu göstermeyebilir. Fakat kimse bu riski göze almak da istemez.

Bu bilgilerin gerçeklik payı karpuzuna göre değişir. Sonra, “vay benim karpuzum kabak çıktı, vay şöyle oldu, vay böyle oldu” demeyin bana, paranız iade edilmez. Zaten en güzeli kesmece karpuz almaktır. Siz büyüklüğüne karar verin, amcam seçsin, kessin, tadına bakın ve alın. Seçemiyorsanız en güzeli budur.

Artık karpuzunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.. Hatta yanında beyaz peynir ve soğuk ayran tavsiye ederim. Rakı kullanacakların da işine iyi yarar. Şimdi afiyet olsun size… Eser Ürküt.

karpuz-secimi

karpuz-secme

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri