banka kısaltarak vadeli fonları toplayarak, uzun vadeli olarak sabit faizler üzerinden kullandırabilir. Kredinin vadesi gelmeden piyasada getiri oranlarında bir terfi sözkonusu olduğunda banka güdük vadeli kaynaklarını yenilerken yeni ürem oranlarını vurmak zorunda kalacaktır. Hâlbuki kredinin ürem oranı değişmeyecek, yine fonlama riski ile karşıt karşıya kalması dolayısıyla bankanın kârlılığı azalacak yahut dokunca edecektir. faizsiz kredi veren bankalar mümasil şekilde kaynakların yaklaşık vadesi, kullanımlara bakarak şiddetli ise ortalık faizlerindeki bir düşüş vezneci için gine nema riski doğurabilecektir. Faize Duyarlılık Açısından Bilançonun yine Sınıflandırılması Bankanın, getiri oranlarındaki değişimlere karşı duyarlılığını belirleyen asıl faktör, variyet ve yükümlülüklerinin ürem duyarlılıkları arasındaki farktır. Bu başkalık nema geliri ya da gideri yaratır.
ömür ve yükümlülüklerin getiri duyarlılıkları arasındaki fark, vezneci portföyünün kemiksiz bugünkü değerini etkilemektedir. Bu nedenle bankaların her bir dirlik ve yükümlülüğünün getiri duyarlılığının belirlenmesi hüküm taşımaktadır. öğrenciye kredi kartı Aktif-pasif yönetiminin amaçları çerçevesinde ürem riskini tespit edebilmek ve yönetebilmek için bir bankanın bilançosunu aşağıdaki kadar sınıflandırmak gerekmektedir.Bankaların hasılat tablosunda arasındaki fark “Net getiri Geliri” olarak adlandırılmaktadır. Ticari bir bankanın üs faaliyetleri ile alakadar başarısını göstermesi açısından kemiksiz repo Geliri rakamı önemlidir.
APY, safi faiz gelirini azami kılmayı amaçladığına göre, bilançodan bu rakamın kaynağı olan “faizli aktif” ve “faizli pasiflere” yönelmekte ve bunların ürem oranı, faize duyarlılık ve mehil açısından takibini yapmaktadır. APY amaçları için vezneci bilançosunun “aktifi” ve “pasifi” ilerde nema oranı olarak tekrar fiyatlanabilme olanaklarına bakarak sınıflandırılmalıdır. banka bilançosunun hem hareketli hem de edilgin kefilsiz belgesiz kredi tarafında Bilançoda yapılması müstelzim ilk sınıflandırma, aktifleri ve pasifleri “faizli/faizsiz” şeklinde sınıflandırmaktır. daha sonra faizli kalemleri “faize duyarlı/faize duyarsız” şeklinde bölümlendirmek gerekmektedir. Ticari bankaların köken faaliyetlerinin tevdiat vira etmek ve bunları plase buyurmak (kredi olarak kullandırmak) olduğu hatırlandığında, ticari bankaların bilançosunun aktifinde en önemli kalemin “kullandırılan krediler”e ilişik hesaplar olduğu görülecektir.