Çağdaş nesil, gelişen Türkiye derken bu hafta geçen yıllarda olduğu gibi düzenlenen FRC Robot yarışması, Ülker Sports Arena’da gerçekleşti. Çeşitli illerden gelen lise öğrencilerimiz hazırlamış oldukları donanımlı robotlarıyla yarışma formatındaki görevlerini sergilediler. Bu sayede gerek teknik bilgileriyle, gerekse takım ruhlarının ne kadar profesyonelleştiğini görme şansını yakaladık.
Türkiye’nin dört bir noktasından İstanbul’a gelen kıymetli öğrencilerimiz hazırlamış oldukları birbirinden kıymetli robotlarıyla gönülleri fethettiler. 21. Yüzyıl dünyasında savaşlar, açlık ve geri kalmışlık derken gençlerimizin bu kadar büyük adımlar atması inanın yüreğime su serpti. Ayrıca Atatürk’ün “Bütün ümidim Gençliktir” ifadesinin haklılığı da bir kez daha olsun çeşitli mihraklara tokat gibi bir cevap oldu.
Dünya’nın birçok noktasında Robot yapımı ve yazılımı üzerine (içeriği hakkında) yarışmalar düzenlenirken ülkemizde bu tarz gelişimlerin olması çağımızı yakalama derdinde olunduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Elimizdeki telefondan, bindiğimiz araca veya en minimalize şekilde mutfaktaki robota kadar teknolojinin içinde olduğumuz çağdaş dünyada bunu üreten ve geliştirmeye çalışan bir nesil olduğunu görünce inanın ülkemizin sırtının bir kez daha yere gelmeyeceğini daha iyi anladım (siz de umarım benimle aynı duygudasınızdır).
Gelişen Türkiye’nin gençleri yapmış oldukları birbirinden kıymetli robotlarla aslında bu sayede birçok mesajı da milletine verme şansını yakalıyor. Madem birçok yayın organımız yayınlamıyor, bunu bir vatansever olarak yayınlayalım.
Ülkemi geriye doğru götürmeye çalışan mihraklara rağmen gelişeceğim ve geliştireceğim. Ulu Önderim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bana emanet ettiği vatanıma, her platformda sahip çıkacağım ve ülkemin çıkarlarını gözeteceğim. Çocuk yaştan itibaren her sabah öğretmenlerimin huzurunda ettiğim Andım doğrultusunda bir Türk Genci olacağım.
Örfümle adetimle sahip çıktığım ülkeme teknolojinin nimetleriyle devam ettireceğim milletime her daim sahip çıkacağım. Böylelikle sadece yaş ilerlemesiyle adam olunmuyormuş gerçeğini gösteren gençlere teşekkürü bir borç biliriz.
Hüseyin Bora Çelik, Tarih Öğretmeni.
E-posta: hboracelik@gmail.com